tirsdag den 16. juni 2009

Singularity - Et bikecheck

Lige et hurtigt bikecheck, på opfordring af Toar.

En singlespeed mountainbike med 29" hjul. Så lavteknologisk som muligt. "Ik' så meget pis". Men selvom cyklen er skrabet for affjedring og gear, kan den stadig køre mega hurtigt, opad og nedad, droppe og hoppe.

Et billede:


Liste over dele:
Ramme og gaffel: Singular Swift SS. Stål. Eksentrisk krankboks, som gør at kæden kan holdes stram. God stabil geometri. Fronten er lidt højere end nødvendigt, men der kompenserer jeg ved at bruge et fladt styr og frempinden monteret på hovedet.
Hjul: Sun nav med Mavic 29" MTB fælge og doublebutted egre.
"Kassette": Surly single ring, 16 tænder, On-One spacere, Salsa Quick-Releases.
Kranksæt: Middleburn Uno med 32 tands klinge, Crank Brothers Cobalt ISIS krankboks.
Kæde: KMC, galvaniseret, 70 kr. hos Harald Nyborg. Bedste value-for-money ever.
Pedaler: Wellgo, magnesium. Flade og lette.
Styrtøj: Cane Creak headset med Niner YAWYD star-nut, 100mm FSA frempind, On-One Fleegle styr (godt bredt og behagelige vinkler), to par Shadow håndtag (skåret til).
Saddeltøj: FSA saddelpind, Salsa Quick-Release klemme, Fizik Arione saddel (landevejsmodel med bagerste flap skåret af).
Bremser: Shimano Saint. Ældre model men virker og føles fantastisk. Clean look. Med skiftet til 29" hjul blev skiverne også forstørret fra 165 til 185mm. Til normal XC agtig kørsel vil 165mm dog være nok.
Dæk: Hutchinson Python 2,0. Gode dæk til generelt brug. Rimeligt greb i sving. Kan stor set bruges hele året og ruller ret godt på hårdt underlag også. Hurtige og lette. Schwalbe slanger og fælgbånd.

4 kommentarer:

mindblob sagde ...

Købte du cyklen komplet? Eller har du selv samlet den? Hvad koster sådan et stel?
Hvor høj er du? Kan forestille mig det kan blive problematisk at køre 29 hvis man ikke er så høj.

Peter sagde ...

Den er købt i løs-dele. Framesettet er købt hos http://www.singlespeed.nl til 460 Euro. Men BenBen er vidst også begyndt at importere dem nu.

Jeg er 192cm. Man skal ikke nødvendigvis være høj... men man kommer nok til at lide lidt i det tekniske, hvis man ikke er det. Tanken er jo at hjul størrelsen vokser, ligsom stelstørrelsen og som man vokser i højden. Børnecykler har jo f.eks. kun små hjul. Sinngular har heller ikke lavet stellet i små størrelser indtil nu, af denne årsag. Min er den midterste størrelse (Large tror jeg). Men fælg størrelsen er jo den samme som på en racer-cykel (700cc), bare lidt højere dæk. Det er jo ikke fordi hjulene er så meget større igen.

Kedde sagde ...

Det er nu en fin bike peter ;O)

Og strikket sammen efter den rette opskrift:

SS & Rigid

PS: Du har da i hvert fald fået mig med på vognen nu :O) Og har bestemt ikke fortrudt !

Jakob F. sagde ...

@Thomas -som Peter siger, så har vi dem på Enghavevej, og jeg tror sågar der står en test model du kan komme forbi og låne med i skoven. Har godt nok været på ferie, så kan være den er blevet solgt imens ;) -men er i butikken fra tirsdag, så kan du jo slå på tråden eller kigge forbi.